Atentie, Codul muncii s-a modificat!

Va oferim IN PREMIERA textul actualizat al Codului muncii, cu
respectivele modificari scoase in evidenta, pentru a fi usor de urmarit!


Nu este o gluma, Codul muncii chiar a fost modificat!
Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale mai multe articole din Codul muncii, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a adoptat interpretari – prin recurs in interesul legii – pe care de acum va trebui sa le respectam ca pe niste legi.
 
Mai clar, Codul muncii (Legea nr. 53/2003) nu s-a modificat direct, ci indirect, prin anumite Decizii ale Curtii Constitutionale sau ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precum si prin Recurs in Interesul Legii. 
 
 
 Gasiti toate aceste modificari si decizii intr-o 
lucrare UNICAT in Romania: Codul muncii 2017!  
 

Lucrarea Codul muncii 2017 se diferentiaza de alte lucrari legislative tocmai prin faptul ca aceasta contine atat textul Legii nr. 53/2003, cat si textul integral al deciziilor RIL, ale ICCJ si ale CCR care modifica aceasta lege! Este un produs UNIC pe piata si VITAL pentru orice angajator, manager HR, jurist sau avocat!

Aveti astfel siguranta ca nu aplicati o prevedere care nu mai este in vigoare si ca deciziile dvs. sunt 100% corecte!

Codul muncii 2017 contine textul actualizat al Legii nr. 53/2003, iar toate modificarile sunt marcate cu fond gri, ca sa le puteti identifica imediat. 
 
Totodata, lucrarea contine textul integral al deciziilor ce modifica implicit textul Codului muncii:
 
1. Decizia nr. 1/2013
2. Decizia nr. 2/2016
3. Decizia nr. 3/2014
4. Decizia nr. 7/2016
5. Decizia nr. 11/2013
6. Decizia nr. 13/2016
7. Decizia nr. 17/2016
8. Decizia nr. 19/2016
9. Decizia nr. 20/2016
10. Decizia nr. 34/ 2016
11. Decizia nr. 261/2016
12. Decizia nr. 814/2015.

 
 
Un exemplu de modificare a Codului muncii:
 
Potrivit art. 61 lit. c) din Codul muncii, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.
 
Problema e urmatoarea: cine este organ competent de expertiza medicala? Cine poate constata inaptitudinea?
 
Unele instante au apreciat ca un aviz de inapt dat de medicul de medicina muncii nu reprezinta decizie a organelor competente de expertiza medicala, iar alte instante, dimpotriva, au apreciat ca medicii de medicina muncii sunt organele competente de expertiza medicala.
 
Prin Decizia ICCJ nr. 7 din 4 aprilie 2016 privind pronuntarea unei hotarari prealabile referitoare la interpretarea dispozitiilor art. 61 lit. c) din Legea nr. 53/2003, s-a stabilit ca medicul de medicina muncii este organ compentent de expertiza medicala
 
Pana la aparitia Deciziei nr. 7/2016 nu exista o practica unitara a instantelor in aprecierea organelor competente de expertiza medicala pe a caror decizie se putea intemeia concedierea salariatului in temeiul art. 61 lit. c) din Codul muncii, republicat. 
 
Aflati toate modificarile de acest gen ale Legii nr. 53/2003 din lucrarea Codul muncii 2017!

 
Cele 5 mari avantaje ale lucrarii
“Codul muncii 2017”, in format tiparit!
 
1) Puteti sa purtati lucrarea Codul muncii 2017 intotdeauna cu dvs. si sa o consultati ori de cate ori aveti nevoie, pentru ca incape fara probleme in geanta. 
 
• Sunteti la serviciu?
Codul muncii 2017 poate si trebuie sa stea permanent la indemana dvs., pe un colt al biroului.
 
• Sunteti in metrou, acasa sau la vreo intalnire de afaceri si vreti sa limpeziti o neclaritate referitoare la un anumit articol?
Nimic mai simplu: scoateti Codul muncii 2017 in format tiparit din geanta si totul se rezolva in mai putin de 15 secunde;
 
2) Este foarte usor de studiat – tehnoredactarea prietenoasa si aerisita va permite sa ajungeti imediat la capitolul dorit si la articolul vizat.
 
3) Nu riscati niciodata sa ramaneti “in pana”. Codul muncii 2017 este tiparit, deci nu trebuie descarcat online si nu depinde de capriciile conexiunii la internet. Nu se viruseaza, nu devine inutil daca vi se termina bateria la smartphone sau la laptop, iar corectitudinea sa este sigura (stiti foarte bine, multe documente de pe net sunt pline de erori).
 
4) Faceti o economie importanta de timp. Cum spuneam, in mai putin de 15 secunde aveti informatia dorita.
 
5) Modificarile aduse de deciziile ICCJ, CCR SI RIL sunt clar evidentiate si pot fi identificate extrem de usor!


 
De ce Codul muncii in format tiparit?
 
In ciuda faptului ca societatea in care traim devine tot mai digitala si in ciuda faptului ca informatiile se iau acum in primul rand din online, textul tiparit pastreaza inca nealterat un avantaj major: este mai usor de citit, de inteles, de asimilat – o afirmatie cu atat mai valabila in cazul unui text de amploare, care depaseste ca dimensiuni cateva ecrane de calculator.
 
E greu sa citesti „Razboi si pace” pe laptop sau pe tableta. Si la fel de greu e sa citesti in acest mod Codul muncii, care insumeaza, iata, 281 de articole si peste 25.000 de cuvinte. Acesta este si motivul pentru care va oferim acest act normativ esential sub forma unei lucrari tiparite, elegante, care sa stea permanent pe biroul dvs. si care sa va permita accesul rapid la „ce spune Codul muncii in situatia cutare”.„Codul muncii 2017” este actualizat impecabil!
Gasiti aici prevederile aflate in vigoare ACUM, 
prevederi pe care va puteti baza 100%!
 
Faptul ca acest produs editorial este actualizat constituie un avantaj imens, pe care documentele descarcate de pe Internet nu vi-l ofera. 
 
Si acest avantaj devine foarte evident daca va ganditi ca multe dintre articolele Codului muncii au fost modificate prin acte normative recente. De exemplu:
 
 Prevederi ale Codului muncii modificate sau abrogate recent 

Art.16.
(5) Absentele nemotivate si concediile fara plata se scad din vechimea in munca (Legea nr. 12/2015).
(6) Fac exceptie de la prevederile alin. (5) concediile pentru formare profesionala fara plata, acordate in conditiile art. 155 si 156 (Legea nr. 12/2015).
 
Art. 51. – (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
g) concediu de acomodare (Legea nr. 57/2016)
 
Art. 52. - (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a) pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii (abrogat prin Decizia nr/ 261/2016); 
 
Art. 60. – (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat (abrogat prin Decizia nr. 814/2015); 
 
Art. 137. – (1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica (Legea nr. 97/2015).
 
Art. 146. 
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca (Legea nr. 12/2015).
 
Art. 251. 
(4) In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este (Legea nr. 77/2014).
 
Codul muncii 2017 va permite acces instantaneu la textul legii si va ofera siguranta ca prevederile pe care le aplicati sunt in vigoare ACUM. Este instrumentul de lucru care, pana la urma, va permite sa va faceti impecabil meseria.
 

 
Ce spun clientii despre “Codul muncii 2017” in format tiparit?
 
“In timpul unei deplasari recente cu trenul, am avut o discutie cu un coleg, legata de concediul de acomodare. Stiam ca a fost introdus recent, insa nu stiam exact actul normativ. Aveam Codul muncii 2017 la mine si am putut sa aflam imediat ce ne interesa.” Andreea Toderoiu, manager HR, Constanta
 
“Merg mult cu metroul in fiecare zi, la si de la serviciu, si m-am obisnuit sa citesc lucrarea dvs. Mersul cu metroul a devenit practic o perioada de training pentru mine si rezultatele se vad. Desi sunt cea mai noua in birou, colegele au inceput deja sa apeleze la mine cand au nevoie rapid de o informatie legata de Codul muncii.”Ioana Stanomir, responsabil HR, Bucuresti
 
“Foarte utile deciziile Curtii Constitutionale si ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie prezentate in lucrare. De fapt nu sunt doar utile, sunt vitale.”Codruta Angelescu, sef birou resurse umane, Bucuresti
 

 
Produsul costa doar 95 lei plus 5% TVA (99.75 lei, TVA inclusa) si poate fi comandat printr-un simplu clic. Aici


 
Intrati chiar acum in posesia lucrarii 
“Codul muncii 2017”!

 
Eficienta muncii dvs. va creste, fara discutie, si va veti intari astfel in firma imaginea de profesionist desavarsit, care tine in mana resursele umane ale companiei (adica partea cea mai importanta) si care are intotdeauna raspunsul corect pentru orice problema.

Optati chiar acum pentru Codul muncii in varianta pe care dvs. o doriti:
 
  • Carte: 95 lei + TVA99.75 lei (TVA inclusa)

  • CD: 95 lei + TVA99.75 lei (TVA inclusa)

 
Beneficiati de GARANTIE integrala timp de 30 de zile

Daca aveti cea mai mica nemultumire legata de continutul lucrarii, o puteti returna in ambalajul nedeteriorat pe adresa Ghiseul extern 3, O.P. 39 sector 3 Bucuresti, in termen de 30 de zile. Veti primi integral suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra. 
 
 
Va dorim mult succes!
 
Cu prietenie,

 


Daniela Mitran
Coordonator oferta 
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton

 
Nota:
* CD-urile Rentrop&Straton ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Un CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.

* ATENTIE: Daca doriti activarea CD-ului pe un numar nelimitat de calculatoare, va rugam sa bifati optiunea «Activari nelimitate» din Formularul de Inscriere.
MB

Formular de comanda

Recomandati prietenilor acest produs prin apasarea butonului
Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE! Doar in luna aprilie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!

Bifati produsele dorite:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Nota de informare!

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Pro, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSPRO.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.